۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۵
کد خبر: ۵۸۷۲۷۴
روحانی انقلابی بحرین در گفت‌وگو با رسا:

بن سلمان درصدد هموارسازی مسیر معامله قرن است | راهبرد انقلابیان و شکست آل‌خلیفه در انتخابات

عضو ارشد جریان اسلامی العمل بحرین سفر بن سلمان به برخی کشورهای عربی را با هدف هموار کردن عادی سازی روابط میان این کشورها و رژیم صهیونیستی عنوان کرد.
عبدالله الصالح

حجت الاسلام شیخ «عبدالله الصالح» از رهبران جریان اسلامی «العمل» در گفتگو با خبرگزاری رسا با اشاره به تلاش های عربستان در جهت پیشبرد عادی سازی روابط میان کشورهای عربی ورژیم صهیونیستی، سفر محمد بن سلمان به برخی از این کشورها را در جهت هموار ساختن عادی سازی روابط این کشورها با تل آویو عنوان کرد.

شیخ عبدالله صالح در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری رسا درباره ارتباط سفر «محمد بن سلمان» به منامه و شتاب روزافزون برخی کشورهای عربی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونستی و احتمال سفر نتانیاهو نخست وزیر این رژیم به بحرین گفت:  این روزها شاهد تلاش های زیاد برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی از طریق سفرها و دیدارهای علنی هستیم؛ زیرا صهیونیست ها می دانند که کشورهای حوزه خلیج فارس به آنها نیاز دارند به همین خاطر نه تنها از آنها باج می گیرد، بلکه از طریق دیدارهای علنی و عادی سازی روابط  قصد دارند که از این کشورها امتیاز بگیرند.  لذا یکی از اهداف سفر محمد بن سلمان به بحرین دعوت این کشور به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است چرا که سفر بن سلمان به کشورهایی صورت گرفت که ریاض بر اتخاذ تصمیم گیری از سوی آنها تاثیرگذار است به  گونه ای که حاکمان آنها از جمله در بحرین و امارات و حتی تونس با وجود مخافت های مردمی در این کشور، مواضعشان را با آل سعود درباره عادی سازی روابط این رژیم هماهنگ می کنند.

وی درباره عقب نشینی جزیی واشنگتن از دست داشتن محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار سعودی و همزمانی این عقب نشینی با سفر محمد بن سلمان به منامه خاطر نشان کرد: «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به محمد بن سلمان شرط بندی کرده است و تلاش می کند تا از او باج بگیرد و ثروت هنگفتی از عربستان بدست آورد. تازمانی  که او می تواند به راحتی از عربستان باج بگیرد، سعی می کند که مواضعش را در راستای حمایت از آل سعود اعلام کند و از بن سلمان دفاع کند و حاضر است از مسأله دست داشتن وی در قتل خاشقچی عقب نشینی کند. ولی ترامپ  اینک از سوی مجلس نمایندگان چه از سوی جمهوریخواهان و چه از سوی دموکرات ها به خاطر روابط ترامپ با عربستان تحت فشار است؛ زیرا آنها حاضر نیستند تا روابط ترامپ با ریاض بویژه با محمد بن سلمان بر اوضاع حاکم در ایالات متحده و بر منافعش تاثیر بگذارد. بنابراین هر چند که ترامپ ممکن است از مسأله دست داشتن بن سلمان در قتل خاشقچی عقب نشینی کند، ولی دومرتبه به مواضع قبلی خود باز خواهد گشت تا از این طریق فشار وارد شده از سوی هیأت حاکمه در آمریکا یا مردم  این کشور بر کاخ سفید را دفع کند. لذا این عقب نشینی ترامپ از پرونده خاشقچی به سود محمد بن سلمان یک عقب نشینی پوشالی است. در واقع ترامپ قصد دارد که با بن سلمان راه بیاید زیرا وی محور اصلی در نهایی شدن معامله قرن درباره فلسطین و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. هماگونه که بن سلمان محور اصلی برای باج گیری آمریکا از عربستان است. به همین خاطر هم مواضع ترامپ درباره دست داشتن محمد بن سلمان در قتل خاشقچی به صورت کروفر است.

عضو ارشد جریان اسلامی العمل درباره تعلل رژیم آل خلیفه از برآورده کردن خواسته های معارضان در پی انتخابات پارلمانی و ارتباط سفر بن سلمان به بحرین با به مبارزه طلبیدن معارضان این کشور گفت: مسئله مبارزه طلبی آل سعود علیه ملت بحرین از همان 14 مارس 2011 تاکنون ادامه داشته است. آل خلیفه هم اینک به عروسک خیمه شب بازی سعودی ها تبدیل شده است و سیاست های کلی این رژیم بویژه سیاست خارجی آن را آل سعود تعیین می کند. البته مسأله نامشروع بودن تنها به انتخابات بازنمی گردد، بلکه این نامشروع بودن در خود مقامات رژیم آل خلیفه نیز جریان دارد و از 14 مارس مشروعیت خود را از دست داده ااند همانگونه که مصوبه های پارلمان 2014 ی وپارلمان 2011 آل خلیفه و پارلمان فعلی نیز مشروعیتی ندارند و انتخابات پارلمانی که برگزار شد، یک انتخابات فرمایشی بیش نیست و ملت بحرین هم ثابت کرد که در سطحی هست که بتواند مواضع بزرگی علیه رژیم اتخاذ کند کما اینکه انتخابات مذکور را به صورت گسترده تحریم کرد.

وی درباره سردرگمی رژیم آل خلیفه در خصوص برگزاری انتخابات پارلمانی و اعلان نتایج آن بیان داشت: آل خلیفه به هیچ وجه انتظار شکست به این بزرگی را نداشت و بر حوزهای رای گیری و بر کسانی که تابعیت بحرینی یعنی بر بیگانگان شرطبندی کرده بود و نیروهای دفاع و وزارت کشور و دیگر نیروهای رژیم را وارد صحنه انتخابات کرد تا خلأ به وجود آمده به خاطر مشارکت کم پر شود و برخی از حوزه های انتخاباتی منحل شد تا بلکه  درصد مشارکت از این طریق بالا رود ولی آل خلیفه به هدفش نرسید. مشارکت در انتخابات حدود 25 درصد بود ولی کسی نمی تواند دقیقا بگوید چند درصد از مردم در انتخابات شرکت کردند و این آل خلیفه است که نسبت مشارکت را تعیین می کند. به هر حال این انتخابات شکست خورد و بهترین دلیل بر این شکست این است که تنها 20 درصد نتایج انتخابات در دور اول مشخص شد و این یک رسوایی برای رژیم آل خلیفه است و هر کاری هم که بکند نخواهد توانست که بر آن سرپوش بگذارد.

وی افزود: مشارکت ضعیف چه در داخل بحرین و چه در خارج مثل مشارکت بحرینی های مقیم اردن و پاکستان دلیل دیگری برشکست رژیم در انتخابات است. معارضان بحرینی در این خصوص دو راهبرد دارند یکی طومار مردمی یکی هم تحریم انتخابات که این تحریم تا حدودی بسیاری نتیجه داد و بیانیه های بین المللی صادر شده درباره واکنش به تحریم انتخابات از سوی معارضان بحرینی مانند اتحادیه اروپا و و دیگر کشورهای ثابت کرد که انتخابات رژیم آل خلیفه نتوانسته است جامعه جهانی را قانع کند. درباره طومار مردمی که بحرینی ها آن را به نشانه قبول نکردن انتخابات امضا می کنند باید گفت که این تومار بی شک یک اهرم فشار علیه رژیم خواهد بود و بیشتر از  فشاری خواهد بود که طی همه پرسی 2014 برگزار شد و معارضان بحرینی از این تومار نیز بهره برداری خواهند کرد تا مواضع بین المللی علیه رژیم را جلب کنند و نتایج این تومار برای ما بهتر و بیشتر خواد بود. ما بحرینی ها در حال مبارزه گسترده علیه مقامات ظالم رژیم هستیم و می دانیم که ثروت ملی بحرینی ها به اندازه کافی در دست این ظالمان هست که بتوانند مواضع بین المللی را علیه ملت بحرین بخرند ولی آل خلیفه و آل سعود بدانند که جامعه جهانی چیزی نیست که کسی بتواند ان را بخرد یا بفروشد و در نهایت مردم بحرین و معارضان این کشور با وجود فشارهای زیاد داخلی و خارجی بر رژیم پیروز خواهند شد.

 

ارسال نظرات